Sandvikens kommuns sommartidning 2017

Datum: Våren 2017
Uppdragsgivare: Sandvikens kommun via 100 procent
Mitt uppdrag: Skriva texter

Läs tidningen här!

Sommartidning 2017

Våren hade äntligen kommit. Fåglarna kvittrade och den svarta, uppluckrade isen knastrade under våra dubb-beklädda kängor när vi trevande vandrade ut på Storsjön.

– Det är nog sista veckan som det går att ta sig ut, sa Bosse som guidade oss ut till sitt paradis i väglöst land. Vi höll krampaktigt i våra isdubbar samtidigt som vi försökte få med filmkameror, vanliga kameror, mikrofoner, fotoblixtar och skärmar i olika format. Min anteckningsbok och penna låg slängd längst ned i någon pulka. Kaffet smakade fantastiskt när vi kom fram.

En vanlig dag på jobbet alltså. Det bästa med mitt jobb är att ingen dag är den andra lik. Arbetet med Sandvikens kommuns sommar- och vintertidningar ger alltid en rad spännande möten och ny kunskap. Just det här numret tog mig även till Högbo bruk där den lagom stressade krögaren Stefan Johansson berättade om integration, hållbarhet och riktigt god mat när det är som bäst, liksom till ett alltid lika intressant möte med eldsjälen Anders Lundell och näringslivschefen Elisabeth Hansson som berättade om hur kommunen arbetar med innovation.

Du kan läsa alla artiklar genom att klicka på bilden!

Sommartidning 2017 för en kommun i framkant

Sandvikens kommun vill uppfattas som den moderna industristaden och jobbar med tre områden som alla syftar till att skapa den bilden: Näringsliv, turism samt leva och bo i Sandviken. De tar varje år fram två profilerings-tidningar (en vintertidning och en sommartidning) som delas ut dels i Sandviken och dels på mässor i hela Sverige. Syftet med tidningarna är att dels att få folk som redan bor här att utnyttja de möjligheter som finns och dels att locka folk att flytta till Sandviken.

Kommunen ligger verkligen i framkant när det gäller hållbarhet. Med norra Europas största landbaserade vindkraftspark, Sveriges fjärde vätgasmack och världens första elväg har man en del att vara stolt över. Det och mycket mer berättar vi om.