Sommartidning 2018

Uppdrag: Sommartidning 2018
Datum: Våren 2018
UppdragsgivareSandvikens kommun via 100 procent
Mitt uppdrag: Skriva texter

Läs tidningen här!

Sommartidning 2018Britney Spears kommer till lilla Sandviken. Det är stort. Hur gick det till när världsstjärnan bestämde sig för att just Göransson arena var det ultimata stället att lägga på sin turnéplan? Till den här tidningen fick jag också chansen att gräva ned mig i arkivet tillsammans med Bosse Hedblom på kommunen för att hitta gamla bilder från livet kring Storsjön, diskutera integration och hållbarhet med Arne Anderstedt på Högbo Bruk och försökt illustrera hur hållbarhetsarbetet i Sandviken hänger ihop; från vindsnurrorna i Jädraås och biogasanläggningen i Sandviken till vätgasstationen och laddning av elbilar. Som vanligt väldigt roligt att skriva texter till Sandvikens kommuns sommartidning!

Sommartidning 2018 för en kommun i framkant

Sandvikens kommun vill uppfattas som den moderna industristaden och jobbar med tre områden som alla syftar till att skapa den bilden: Näringsliv, turism samt leva och bo i Sandviken. De tar varje år fram två profilerings-tidningar (en vintertidning och en sommartidning) som delas ut dels i Sandviken och dels på mässor i hela Sverige. Syftet med tidningarna är att dels att få folk som redan bor här att utnyttja de möjligheter som finns och dels att locka folk att flytta till Sandviken.

Kommunen ligger verkligen i framkant när det gäller hållbarhet. Med norra Europas största landbaserade vindkraftspark, Sveriges fjärde vätgasmack och världens första elväg har man en del att vara stolt över. Det och mycket mer berättar vi om.